Voor Bedrijven

een introductie in yin yoga 

Yin yoga is een ontspannende vorm van yoga waarbij de nadruk ligt op het ontspannen van de spieren en het gezond houden van de weefsels van het lichaam (gewrichten, banden en bindweefsel) door deze te stretchen. We blijven een aantal minuten (doorgaans 3-5 minuten) in een houding. Hierdoor is Yin yoga een mooie manier om in een veilige omgeving te observeren wat onze eerste reactie is bij frustraties en tegenslagen, zodat we meer inzicht krijgen in onze patronen en deze kennis ook kunnen toepassen in ons ‘echte’ leven. Daarnaast is Yin yoga voor de deelnemers een mooie kans om te oefenen om hun grenzen aan te voelen en naar hun lichaam te luisteren.

Een introductie in sivananda yoga 

Sivananda yoga is een vorm van Hatha yoga, geïntroduceerd door Swami Sivananda, die een nadruk legt op de gezondheid en welzijn van de beoefenaar. Het bestaat uit een combinatie van ademwerk en een vaste sequence (vaste volgorde van yogaoefeningen) die de beoefenaar tegen het einde van de cursus zelf kan beoefenen. Deze cursus stelt deelnemers dus in staat om uiteindelijk een yoga practice op te bouwen die ze thuis zelf kunnen uitvoeren en waarvoor ze vanaf dat punt niet meer per se naar een les toe hoeven gaan om yoga te beoefenen (maar mag natuurlijk wel). Hierdoor is het erg empowering.


een introductie in meditatie en breathwork

Deze cursus laat mensen op een ongedwongen en simpele manier kennis maken met mindfulness meditatie- en ademwerk-technieken. We bespreken kort de achtergrond van beide technieken en gaan daarna verschillende meditaties en ademwerk-oefeningen ervaren.

Tevens krijgen de deelnemers online toegang tot audiofiles die te thuis te beluisteren zijn om te oefenen en krijgen zij een werkboek (print/digitaal in overleg) om te reflecteren op de effectiviteit van de verschillende technieken, om zo te ontdekken wat het beste werkt voor de deelnemers.

Bouw je ultieme self-care routine (en voorkom burnout)

In deze uitgebreide praktische cursus oefenen cursisten met allerlei vormen van self-care, om zo hun ultieme self-care routine op te bouwen. Veel mensen leven met stress, maar beschikken niet over effectieve tools om hun mentale, emotionele en fysieke welzijn te waarborgen. Of ze kennen de tools wel, maar weten niet hoe ze deze effectief kunnen toepassen.

De cursus richt zich vooral op het ervaren van de oefeningen en het ontwikkelen van een self-care routine die goed past bij de deelnemers. Dat kan namelijk voor iedereen anders zijn. Om te weten wat bij je past, moet je de oefeningen alleen wel eerst ervaren. In de lessen gaan we oefenen met verschillende oefeningen, en na elke les is er huiswerk om thuis te gaan oefenen en ervaren.

Silent retreat

In ons leven zijn tegenwoordig nog weinig momenten van stilte te vinden. Er is altijd wel iets wat we moeten doen, iemand die ons nodig heeft, of een to- do die we nog moeten afvinken.

Om een tegenwicht te bieden tegen deze eindeloze stroom van input, die op lange termijn ons systeem kan uitputten, kunnen de deelnemers op een Silent Retreat van één of twee dagen, compleet tot rust komen. Het doel is om weer verbinding te maken met onszelf, los van de dagelijkse afleidingen die normaal onze aandacht opeisen.

Het programma bestaat uit yoga (Hatha & Yin) meditatie, ademwerk, journaling en/of eenwandeling in de natuur en gezonde en voedende maaltijden. Het idee is om het lichaam een algehele reset te geven en het de mogelijkheid te geven om de opgebouwde spanningen van de afgelopen tijd los te laten. Omdat het voor velen de eerste keer in stilte is, begeleiden we je ook bij hoe je kunt omgaan met de stilte.

Training stress en burnout

In deze interactieve cursus gaan we op zelfonderzoek uit en gaan we met elkaar in gesprek. We hebben gesprekken over hoe we stress ervaren en in welke situaties, hoe we merken dat we gestresst zijn, welke ervaring we (eventueel) hebben met overspannenheid en/of burnout en we delen we strategieën met elkaar die we toepassen om hiermee om te gaan.

Ook deel ik mijn eigen ervaringen over burnout en geef ik een uitleg over wat stress is, hoe burnout- klachten te herkennen zijn en wat je kunt doen als je merkt dat je burnout-klachten hebt of ziet dat iemand anders die heeft. 

We doen tevens oefeningen om inzicht te krijgen in onze eigen ‘batterij’ en de connectie met ons lichaam: voelen we onze grenzen aan? Hoe voelt dat? En luisteren we daarnaar?

Ook gaan we journalen; we kijken bijvoorbeeld naar onze overtuigingen die tot stress leiden: moeten we alles van onszelf perfect doen? Mogen we niet falen?